Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

od 75 Kč

Znalci a gurmáni na celém světě znají Le Gruyère díky jeho typickému jemnému aroma. Tento oblíbený tvrdý sýr se vyrábí v regionu kolem městečka Gruyères v kantonu Fribourg již několik století. Ve vesnických mlékárnách západního Švýcarska se dodnes vyrábí podle tradiční receptury. Více

Výrobce: Cheese Mafia s.r.o.Kód produktu: Prdkt00055Doprava a platba

Le Gruyére je tvrdý švýcarský sýr zrající v chladných, vlhkých prostorách. Mladý gruyére zraje 4-5 měsíců, zralý až velmi vyzrálý 5-14 měsíců. Gruyére má plnější chuť, je mírně sladký, trošku slaný a pikantní s koncovkou vlašských ořechů. V mládí je často popisován jako krémový a ořechový, v průběhu zrání se stává asertivnějším, zemitějším a komplexnějším. Vyrábí se z plnotučného nepasterovaného mléka. Jedná se o nejoblíbenější švýcarský sýr. 

Náš tip: Le Gruyére je ideálním sýrem do fondue. Skvělý je také ve francouzské cibulové polévce, francouzském sandviči se šunkou, nebo do quiche. Je to jemný stolní sýr a nastrouhaný se často používá do salátů a těstovin.

Tip sommeliera: Ke Gruyère se dobře hodí bílá vína, jako je Ryzlink rýnský.

Složení:
Alergeny: mléko a mléčné kultury
Doba zrání: 7 měsíců
Skladování: při teplotě 8-14˚C
Tuk v sušině: 51%
Země původu: Švýcarsko

Typ sýru Starý